مدیر عامل آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه ۲۸ درصد مشترکان آب، در این استان بالاتر از حد الگو، مصرف میکنند، گفت: ۱۵ هزار مشترک آب و فاضلاب هرمزگان در ۹ شهر با کمبود جدی آب مواجهاند.
حسین خادمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ ھﻔﺘﻪ ﺻﺮﻓﻪ ﺟﻮﯾﯽ اظهار داشت: با آغاز فصل گرما ۲۵ درصد افزایش مصرف داشتهایم که در صورت عدم مصرف بهینه آب از سوی شهروندان و افزایش میزان مصرف در فصل تابستان، با افت فشار و یا کمبود آب در برخی شهرها مواجه خواهیم شد.
خادمی با اشاره به کاهش متوسط بارندگی در استان، محدودیتهای منابع آبی و غیرممکن شدن تأمین آب از منابع تحتالارضی در برخی شهرها، بر ﺿﺮورت اﺻﻼح ﻓﺮھﻨﮓ ﻣﺼﺮف تأکید کرد و ادامه داد: در حال حاضر میزان آب مورد نیاز شهرها و جزایر استان سه هزار و ۸۰۰ متر مکعب در شبانه روز است که پیشبینی میشود با توجه به افزایش روند کنونی توسعه شهرها، نیاز آبی استان تا سال ۹۴ به ۵۲۰ هزار متر مکعب در شبانهروز برسد.
به گفته این مقام مسئول، براساس مطالعات انجام شده برای تأمین این نیاز آبی، ۲۵ درصد آن از طریق منابع زیرزمینی، ۴۰ درصد از منابع سطحی و ۴۰ درصد نیز از طریق آبشیرین کن تامین خواهد شد.
وی همچنین مدیریت تقاضا از سوی مشترکان را یک ضرورت دانست و گفت: هم اکنون ۲۸ درصد از مشترکان آب در بخش خانگی، مصرفی بالاتر از الگوی مصرف دارند و ۷۲ درصد نیز در حد الگوی مصرف هستند.
ﻣﺪﯾﺮ ﻋﺎﻣﻞ آﺑﻔﺎی استان هرمزگان با تصریح بر اینکه، ۹ شهر استان (تخت، قلعه قاضی، رویدر، سیریک، هشتبندی، بندرلنگه و کنگ، بستک، جناح) به استعداد ۱۵ هزار مشترک با کمبود جدی آب مواجهاند، تاکید کرد: علاوه بر ایجاد ظرفیتهای جدید، امید است با همکاری شهروندان در راستای مصرف بهینه، بتوانیم تابستان سالجاری را با کمترین دغدغه پشت سر بگذاریم.
وی افزود: روزانه با صرفه جویی ۵۰ لیتر از آب، مشکلات کم آبی و بی آبی استان در فصل تابستان برطرف خواهد شد.
خادمی در ادامه، در خصوص تخصیص اعتبارات این شرکت اظهار داشت: سال گذشته با اعتباری معادل یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال، تعداد ۳۷ طرح آب و فاضلاب در دست اجرا داشتیم که از مجموع آنها ۲۰ طرح تکمیل و به بهرهبرداری رسید.
وی یادآور شد: همچنین امسال نیز یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در بخش آب و فاضلاب استان پیش بینی شده است که در صورت تخصیص آن بسیاری از مشکلات آب و فاضلاب مرتفع خواهد شد.
به گفته خادمی، امسال با ۴۰ درصد افزایش اعتبار در بخش فاضلاب، روند اجرای طرح فاضلاب در شهرهای بندرعباس، میناب و رودان تسریع مییابد.
این مقام مسئول همچنین در پایان به تعداد آبشیرین کنهای فعال در شهرها و جزایر استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۲۶ دستگاه آبشیرین کن در حال بهره برداری است و امسال نیز پنج پروژه در این بخش در شهرهای بندرعباس، بندرلنگه و کنگ، سیریک، راس المیدانی جاسک و تامین آب بستک و جناح از منطقه چارک در دست اجرا داریم که فاز اول آبشیرین کن ۱۶ هزار متر مکعبی بندرلنگه و کنگ تا پایان تیرماه به بهرهبرداری میرسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.