مرادی : چرا مدیرعامل منطقه آزاد قشم نباید پاسخگو باشد؟

 به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس،  احمد مرادی در نشستی با معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و دارایی و مدیران کل زیرمجموعه این وزارتخانه در استان هرمزگان گفت: هدف قانون‌گذار از تاسیس منطقه آزاد قشم این است که عذاب و رنج مردم کم شده و معیشت‌شان راحت‌تر بشود نه آنکه مشکلات زیادی برای مردم […]

 به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس،  احمد مرادی در نشستی با معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و دارایی و مدیران کل زیرمجموعه این وزارتخانه در استان هرمزگان گفت: هدف قانون‌گذار از تاسیس منطقه آزاد قشم این است که عذاب و رنج مردم کم شده و معیشت‌شان راحت‌تر بشود نه آنکه مشکلات زیادی برای مردم فراهم شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: مردم برای این انقلاب خیلی هزینه کرده و خون داده‌اند وبا صداقت پای انقلاب ایستادند بنابراین باید برای این ایستادن ارزش قایل شویم، بنابراین دوگانگی در منطقه آزاد قشم قابل پذیرش نبوده و از این جهت به مردم ظلم می‌شود؛ هدف قانون‌گذار از تاسیس منطقه آزاد قشم این است که عذاب و رنج مردم کم شده و معیشت‌شان راحت‌تر بشود نه آنکه مشکلات زیادی برای مردم فراهم شود.

مرادی خطاب به معاون حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد افزود: تشریف بیاورید قشم و وضعیت زندگی مردم را در روستاهای این جزیره ملاحظه کنید اگر مشکلات مردم در این منطقه حل نشود و رضایتمندی آنها جلب نشود جفای بزرگی در حق مردم است.

وی گفت: به عنوان نماینده مردم شرم دارم که اوضاع مسکن، بهداشت و زندگی مردم را می‌بینیم جایی که باید دانش‌آموزان درس بخوانند و آموزش ببینند در خور شان آنها نیست وقت آن رسیده که مشکلات را با تدبیر و مدیریت حل کنیم در نشستی که با وزیرکشور داشتیم چرا مدیرعامل منطقه آزاد قشم حاضرنشد به شبهات پاسخ دهد، چرا ایشان نباید پاسخگو باشد، این نشان می‌دهد که خود را بالاتر از بقیه  مسؤولان می‌دانند و این درد بزرگی برای مملکت است.

رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان تاکید کرد: مردم قشم ۴۰سال مشکلات را تحمل کردند که وضعشان بهتر شود نه آنکه که یک فرد بی‌تدبیر بیاید و همه چیز را به هم بزند و پاسخگوی هیچ مسئله‌ای هم نباشد، چرا باید یک شهروند قشم برای ورود به جزیره قشم عوارض بدهد.

مرادی افزود: آیا این با منطق جور در می‌آید؟ آیا این درامد قابل توجه برای منطقه آزاد است؟ بارها امام جمعه اهل سنت اعلام کرده  در جزیره قشم با ما مثل اسرای جنگی برخورد می‌شود، امام جمعه شیعه هم نسبت به این نارضایتی‌ها معترضند این نارضایتی‌ها را باید جدی بگیرید؛ در حال حاضرهفت هزار و ۵۰۰خانوار در قشم ۷۰سال دارند زندگی می‌کنند از زمانی که منطقه آزاد تاسیس شده در خصوص ثبت زمین‌های ابا و اجدادی‌شان بیچاره و سرگردان شده‌اند. منطقه آزاد به بهانه حفاظت از زمین‌های جزیره، مردم را تحت فشار قرار می‌دهد و هر کسی نسبت به زمینش معترض باشد یک پرونده برایش درست می‌شود.

*اشتغال بومیان جزیره

نماینده مردم بندرعباس، قشم، حاجی‌آباد و بندرخمیر تاکید کرد: در حوزه اشتغال هم وضع بسیار بد است، مردم بومی منطقه حق دارند در جزیره صاحب شغل باشند آن‌چنان برخوردهایی می‌شود که بومی‌ها را طرد کرده‌اند یعنی بومیان قدرت اداره یک مدیریت میانی را هم ندارند که تمامی پست‌ها را از آنها می‌گیرند، خواسته مردم این است که انتظارشان در خصوص مدیریت منطقه جدی گرفته شود.

*مازاد درآمدهای مالیاتی و گمرکی هرمزگان

مرادی افزود: در خصوص درامدهای مالیاتی یک  مطالبه جدی داریم؛ دولت باید همراهی کند و براساس ماده ۲۲۴ قانون برنامه پنجم توسعه به صراحت گفته هر استانی که مازاد درامد در حوزه مالیات دارد باید ۵۰درصد به استان بازگردد، طی ۴-۵سال گذشته میانگین ۵۰۰-۶۰۰میلیارد تومان مازاد درامد داشتیم که باید برگردد تا الان این اتفاق نیافتاده و اثر منفی‌اش را امروز در قسمت‌های دیگر می‌بینیم.

وی تاکید کرد: در برنامه توسعه ششم هم تلویحا به این مسئله اشاره کرده که  بعنوان تشویق استان‌هایی که فعالیت‌های زیاد دارند باید مازاد درآمدها به استان بازگردد اما تا الان یک ریالش هم واریز نشده و موضوع دیگر درامد های گمرکی استان است که انتظار است حداقل خرج خود کمرگ بشود تا یک مامور کمرگ که در سخت‌ترین شرایط کار و زندگی می‌کند  از این مزایا بهره ببرد.

*بار ملوانی از ۴۵۰هزارتا ۱۰میلیون تومان

مرادی با اشاره به مصوبه دولت در خصوص اختصاص مبلغی تحت عنوان بار ملوانی تصریح کرد: سهمیه بار ملوانی که دراستان‌های بوشهر و خوزستان اجرا می‌شود از قدیم تصویب شده ماهانه مبلغ ۴۵۰ هزار تومان و الان به ۱۰ میلیون تومان رسیده که به طور قاطع می‌گویم این مبالغ کفاف زندگی ملوانان را نمی‌دهد و قابل قبول نیست؛ دربوشهر به این نتیجه رسیده‌اند که این مبالغ جوابگو نیست و درحال حاضر ۲۰میلیون تومان بار ملوانی جابجا می‌شود اما در هرمزگان مردم برای رسیدن به حق قانونی نرسیده‌اند.

رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان گفت:در بعضی جاها خواسته مردم را منعکس می‌کنیم و می‌بینیم که پاسخگویی در حد صفر است و همه مسؤولان موظف به پاسخگویی هستند؛ ارتقا گمرکات در هرمزگان نقش بسزایی در زندگی و معیشت مردم دارد که باید مدنظر قرار بگیرد.
وی اظهارکرد: از آنجایی که هرمزگان قطب اقتصاد کشور است و بنا به تایید آمارهای موجود باید اقتصاد استان به پویایی برسد و این مستلزم نگاهی مردم محور است.

وی افزود: مجلس دهم تمام تلاش خود را بر این نهاده که درآمدهای کشور صرفا از نفت فاصله بگیرد و درحوزه صادرات، گردشگری و مالیات  بیشتر کار شود.

مرادی اظهار کرد: متاسفانه در بعضی از جاها با این پدیده مواجه هستیم که خواسته‌های قانونی مردم را منعکس می‌کنیم  اما پاسخگویی در حد صفر است؛ باید بگونه‌ای  رفتار کنیم که مردم باور داشته باشند نظام اسلامی همچون سال‌های اولیه انقلاب بنای خدمت دارد  و نباید تلاش و جدیت نظام اسلامی را کمرنگ کرده و مردم را فراموش کنیم؛ بدانیم که تمام کارکرد و وجود ما از مردم است، مستقیم و یا غیرمستقیم رای‌مان را از مردم گرفته‌ایم و  این افتخار پشت میزنشینی را از مردم داریم.

وی افزود: در مجمع نمایندگان استان هرمزگان به این جمع‌بندی رسیده‌ایم که مردم  با موضوعاتی مواجه‌اند که بعضی‌ها در حوزه استان و بعضی دیگر در حوزه کلان قابل حل است و تمام تلاش‌مان براین است تا گرهی از مشکلات مردم باز شود.

*ارتقا گمرکات خواسته بحق مردم

مرادی با اشاره به مرزی بودن هرمزگان تاکید کرد: ارتقا گمرکات خواسته بحق مردم است، مردم منطقه از قدیم‌الایام مراوداتی با کشورهای حوزه خلیج‌فارس از لحاظ تجاری داشته‌اند و مایحتاج مردم را از این کشورها را وارد می‌کردند در حال حاضر ارتباطات تجاری هرمزگان با کشورهای همسایه همچنان برقرار است کما اینکه سرمایه‌گذاری‌ها هم بیشترشده و اینک خواسته مردم ارتقا گمرکات در سراسر هرمزگان می‌باشد اگر ارتقا کمرگات نداشته باشیم معیشت مردم تغییری نخواهد بود.

عضوکمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: در جزیره هرمز، بندرخمیر و پهل هم شرایط استقرار و ارتقا گمرکات به لحاظ سهولت در مراودات تجاری برقرار است و انتظار مردم و مسؤولان این است که مشکلات در حوزه تجاری هر چه سریعتر برطرف بشود،  ارتقا در گمرکات  موجب رونق معیشت مرزنشینان است.