کارشناس مسائل هستهای معتقد است که ایران هر قدر در عرصه فناوری هستهای پیشرفتهای جدید داشته باشد، نتیجهاش عقبنشینی حداکثری غرب نسبت به این موضوع در عرصه چانهزنیهای سیاسی میباشد. به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، مراسم هفتمین سالگرد روز ملی فناوری هستهای روز گذشته ۲۰ فروردین با حضور محمود احمدی نژاد رئیسجمهوری کشورمان برگزار […]
کارشناس مسائل هستهای معتقد است که ایران هر قدر در عرصه فناوری هستهای پیشرفتهای جدید داشته باشد، نتیجهاش عقبنشینی حداکثری غرب نسبت به این موضوع در عرصه چانهزنیهای سیاسی میباشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، مراسم هفتمین سالگرد روز ملی فناوری هستهای روز گذشته ۲۰ فروردین با حضور محمود احمدی نژاد رئیسجمهوری کشورمان برگزار شد. در این جشن بزرگ هستهای مانند سال های گذشته از دستاوردهای مهمی رونمایی شد.
احمدی نژاد در این روز از آغاز ساخت دو راکتور هزار مگاواتی، ساخت ۵ رادیو داروی جدید و توانایی اصلاح نسل گیاهان در سال ۹۲و ادامه ساخت مجتمع های سوخت خبر داد.
این رونمایی در حالی انجام شد که ۱۶ و ۱۷ فروردین ماه جاری مذاکرات گروه ۱+۵ و ایران در قزاقستان با عنوان آلماتی ۲ برگزار شد نشستی که هر دو طرف در پایان آن اذعان کردند که فاصله بین دیدگاههای هنوز وجود دارد.
بر همین اساس قرار شد تا نمایندگان ۶ گروه ۱+۵ پیشنهاد ایران در آلماتی۲ را به پایتخت های خود برده و پس از بررسی و مشورت نظر خود را از طریق کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران منتقل کنند.
در این گزارش سعی شده تا تاثیر پیشرفت های صلح آمیز هسته ای ایران را بر روند مذاکرات هسته ای ایران و آینده آن در گفت و گو با سیامک باقری استاد دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس هسته ای مورد بررسی قرار گیرد.
این کارشناس مسائل هستهای معتقد است که بحث پیشرفتهای هستهای ایران در چارچوب نهضت علمی قابل توجه و تشریح است.
وی با بیان این که موضوع هسته ای نکته کلیدی در پیشرفت های علمی کاملا بومی و بدون رونوشت خارجی به ویژه در شرایط تحریم های بسیار شدید ایران به شمار می رود و با اشاره به این که پیشرفت در حوزه هسته ای با ابتکار عمل بومی و مستقل و فارغ از همه فشارها و تحریم ها صورت گرفته است، تصریح کرد: ارزش راهبردی علم هسته ای در این نکته است که ایران را به سمت بی نیازی در فن آوری های هسته ای سوق داده است و به لحاظ شتاب علمی نیز این حوزه در میان سایر حوزه های علمی کشور بی نظیر بوده است.
باقری گفت: شاید بتوان دلایل مهم این پیشرفت را اول در وجود فشار و تحریمهای غرب و در نهایت انگیزه و اراده جوانان و نخبگان ایرانی دانست.
وی در خصوص جایگاه ایران از بعد علم هستهای در سطح جهان با اشاره به این که این موضوع از ابعاد مختلف قابل بررسی است عنوان کرد: ایران در برخی ابعاد در ردیف ۴ تا ۷ جهان قرار دارد. در مجموع در فن آوری چرخه سوخت وارد باشگاه کشورهای هسته ای جهان شده است و از بعد فناوری هسته ای ایران توانسته جایگاه علمی درخوری برای خود کسب کرده و رتبه قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: ایران متناسب با این پیشرفت ها خود را در این حوزه مستقل از وابستگی به علوم خارجی کرده است.
وی در مورد تاثیر این پیشرفت ها در جایگاه ایران در عرصه سیاسی و روابط بین الملل به خصوص مذاکرات هسته ای تصریح کرد: موضوع هسته ای پیوند نزدیکی با مولفه قدرت دارد. از این نظر به هر میزان که مولف های قدرت یک نظام سیاسی افزایش پیدا کند نفوذ آن نظام نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
باقری گفت: برنامه هسته ای ایران قدرت ایران را هم در منطقه و هم جهان افزایش می دهد و نفوذ و قدرت سخت افزاری و نرم افزاری را توسعه می دهد و در چانه زنی های سیاسی و اقتصادی و هسته ای تاثیر گذار است.
وی معقد است که هر قدر در عرصه فناوری هسته ای پیشرفت های جدید داشته باشیم، در نهایت منجر به عقب نشینی حداکثری غرب نسبت به این موضوع شده است.
Δ