واکنش مجدد ترکان به قاچاق کالا از مناطق آزاد

اختلاف ترکان و نعمت زاده بر سر قاچاق کالا از مناطق آزاد سر دراز دارد و واکنشهای این دو مدیر دولت یازدهم، بارها مورد توجه ویژه رسانه ها قرار گرفته اند. اختلاف این دو تا جایی پیش رفت که دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی چندی پیش در پاسخ به انتقادهای نعمت زاده، […]

اختلاف ترکان و نعمت زاده بر سر قاچاق کالا از مناطق آزاد سر دراز دارد و واکنشهای این دو مدیر دولت یازدهم، بارها مورد توجه ویژه رسانه ها قرار گرفته اند.

اختلاف این دو تا جایی پیش رفت که دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی چندی پیش در پاسخ به انتقادهای نعمت زاده، در مورد میزان واردات از مناطق آزاد گفت: “آقای نعمت زاده خیلی چیزها در مورد شما هست که من از گفتن آن اکراه دارم، اجازه بدهید من چیزی نگویم اما بی محابا صحبت نکنید، کسی که در داخل دولت بر علیه مصوبه دولت صحبت کند نشانگر دموکراسی نیست، نشانه هرج و مرج است.”

ترکان بارها در نشستها و حتی برنامه های تلویزیونی، به سهم ناچیز مناطق آزاد در میزان قاچاق کشور اشاره کرد و افزود: کل واردات از مناطق آزاد حدود ۴۰۰ میلیون دلار است که اگر در بد بینانه ترین حالت نصف آن هم قاچاق باشد از ۱۵ میلیارد دلار قاچاق کل کشور سهم بسیار ناچیزی دارد.
ترکان خاطرنشان کرد: ربط دادن واردات ۴۰۰ میلیون دلاری از مناطق ازاد به واردات ۱۵ میلیارد دلاری قاچاق رد گم کردن است و کسانی که کانتینرها را وارد می‌کنند آدرس نادرست می‌دهند.

ترکان همچنین هفته گذشته در مراسم افتتاح پالایشگاه نفت رهام در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در پاسخ به پرسش خبرنگار پارسینه مبنی بر اینکه آیا قاچاق از مبادی غیر رسمی در مناطق آزاد را تایید می‌کنید، بار دیگر گفت: بنده به هیچ وجه قاچاق در مناطق آزاد را تایید نمی‌کنم.
وی گفت: چهار نوع کالا وارد مناطق آزاد می شود که از جمله آنها کالاهایی است که مناطق آزاد تنها نقش کریدور را در مورد آنها دارا هستند و مقصد آنها سایر مناطق کشور است. به عنوان مثال، ایران خودرو کالایی را خریداری کرده و انتخاب می کند که از منطقه آزاد وارد ایران شود. این مناطق خدماتی را ارائه می‌دهند و درآمدی هم کسب می‌کنند و به نظر بنده این جریان ارائه خدمات است. گروه دیگر از کالاها برای صنایع موجود در مناطق آزاد و بخشی دیگر برای مصرف در این مناطق وارد می شوند. اگر فردی هتلی در منطقه آزاد قشم بسازد می‌تواند تجهیزات هتل را از خارج از کشور وارد می کند. این کالاهای مصرفی  نیز تحت نظارت و کنترل قرار دارند.
ترکان ادامه داد: آن بخش از کالاهای ورودی به مناطق آزاد که نسبت به آنها اعتراض وجود دارد، کالاهای همراه مسافر است که به گردشگران و مسافران فروخته می شود. قبلا این کالاها فقط برای مسافران منطقه قشم و کیش بود که بر اساس قانونی که در گذشته به تصویب رسید به سایر مناطق آزاد گسترش یافت و اکنون تمامی مناطق آزاد اجازه ورود کالاهای همراه مسافر را دارند.
مشاور رئیس جمهوری گفت: طبق قانون هر مسافری می تواند ۸۰ دلار کالا را به همراه خود وارد کشور کند. جمع تجارت ناشی از کالای همراه مسافر در مناطق آزاد ۴۰۰ میلیون دلار است که تمام آنها تحت نظارت است.
او  خاطرنشان کرد: ابتکاری که منطقه آزاد ارس ایجاد کرده این است که کالاهای همراه مسافر را در انباری تحت نظارت خود دارد  و پس از نظارت کالاها را به فروشگاه ها ترخیص می‌کند. در نتیجه حساب بانکی آنها مشخص است و نشان می‌دهد که یک فروشگاه چه میزان کالا وارد کرده و تا چه میزان فروخته است.
وی همچنین ادامه داد: در مورد این موضوع از نمایندگان مجلس دعوت کردیم تا بازدید کنند و آنها به این نتیجه رسیدند که آنچه مطرح می شود، درست نیست.