مناطق آزاد محل انباشت کالای قاچاق شده‌ است

مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی با تشریح آخرین وضع قاچاق دارو ،‌برنج و سیگار گفت‌: مناطق آزاد محل انباشت کالای قاچاق شده‌ است ؛ خدا کند مجلس شورای اسلامی ، افزایش مناطق آزاد را تصویب نکند. به گزارش هرمز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان تعزیرات حکومتی، ‌سید عبدالمجید […]

مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی با تشریح آخرین وضع قاچاق دارو ،‌برنج و سیگار گفت‌: مناطق آزاد محل انباشت کالای قاچاق شده‌ است ؛ خدا کند مجلس شورای اسلامی ، افزایش مناطق آزاد را تصویب نکند.

به گزارش هرمز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان تعزیرات حکومتی، ‌سید عبدالمجید اجتهادی افزود‌: هیچ‌کس زورش به مناطق آزاد نمی‌رسد؛‌ ما اعتقاد داریم که قاچاق در مناطق آزاد مصداق ندارد زیرا این مناطق از لحاظ قوانین گمرکی،‌خارج از قلمرو گمرکی هستند، پس ورود کالا به این مناطق آزاد است اما خروج کالا تابع تشریفات گمرکی است.
وی گفت‌: مشکل موجود این است که می‌گوییم برخی مناطق آزاد محل انباشت کالای قاچاق است. افراد با عنوان مسافر به مناطق آزاد می‌روند، اما به صورت سریالی از مناطق آزاد کالای قاچاق می‌آورند.
سید عبدالمجید اجتهادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یعنی در پوشش مسافر، به صورت سازمان‌یافته کالای قاچاق وارد می‌کنند؟ افزود‌: بله، به نام مسافری و تجمیعی و تجاری، اما در اصل قاچاق سازمان‌یافته وارد می‌شود که از مناطق جلفا، ارس، اروند و قشم کالای قاچاق در حجم بسیار زیاد به داخل کشور منتقل می‌شود.
وی گفت‌: آقایان می‌گویند چنین چیزی نیست اما واقعیت این است که مناطق آزاد در واقع چون داخل کشور هستند محل انباشت کالای قاچاق هستند؛ ما خدا خدا می‌کنیم  بحث افزایش مناطق آزاد اجرایی نشود، وگرنه مناطق آزاد فعلی به همین اندازه قابل تحمل است.
وی درباره وضع قاچاق ارز هم افزود‌: بانک مرکزی اعتقاد دارد مشکل خاصی نداریم و نیازی نیست در حال حاضر با قاچاق ارز مبارزه کنیم.
اجتهادی درباره وضع پرونده‌های قاچاق برنج هم گفت‌: عمده برنج‌هایی که کشف می‌شود حکم تبرئه دریافت می‌کنند؛ برنج کالایی نیست که سریال داشته باشد، یک سند را می‌توانند برای ۱۰ محموله برنج ارائه دهند ؛ فرد قاچاقچی برنج می‌آید و می‌گوید، این سندی است که برنج را که با فلان پروانه در انبار فلان محل بوده است الان داریم به جای دیگری منتقل می‌کنیم؛ ما هم اسناد را به گمرک می‌دهیم، بررسی می‌کنند می‌گویند بله درست است. برنج که دیگر شماره سریال ندارد که بررسی کنیم مطابق هست یا خیر.
وی گفت‌: اینکه اکثر پرونده‌های برنج تبرئه می‌شود همه به خاطر اسناد است؛ اسنادی که می‌دهند گمرک بررسی می‌کند و می‌گوید قانونی است؛ ما هم کاری نمی‌توانیم کنیم و وقتی گمرک می‌گوید قانونی است تعزیرات هم باید حکم برائت بدهد؛ شعبه بدوی برائت ندهد، قطعا شعبه تجدیدنظر این کار را خواهد کرد.
اجتهادی درباره  قاچاق سیگار  هم افزود‌: سیگار یکی از کالاهایی است که تشخیص قاچاق آن خیلی راحت است زیرا پیام بهداشتی درج شده روی بسته‌های سیگار مشخص می‌کند که این کالا یا ایرانی است یا کالایی است که در ایران تولید می‌شود( چون برخی سیگارهای خارجی‌ در ایران تولید می‌شود) و یا اینکه پیام ندارد که مشخص است قاچاق است.
وی گفت‌: برخی تولیدکنندگان که در ایران سیگار تولید می‌کنند می‌گویند برخی از کالاهای آنها در کردستان عراق تولید می‌شود و حتی پیام بهداشتی و هولوگرام را هم جعل می‌کنند و روی بسته‌ها می‌چسبانند و اصلا قابل تشخیص نیست، بعد از آن، به محض اینکه این سیگارهای قاچاق وارد کردستان ایران می‌شود هر ایست بازرسی که جلوی آن را بگیرد می‌گوید سیگاری است که پیام بهداشتی و هولوگرام هم دارد. تشخیص آن هم واقعا مشکل است.
اجتهادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در سطح بازار سیگارهای قاچاق حتی بدون پیام بهداشتی و هولوگرام به وفور مشاهده می‌شود؟ گفت‌: بازرسان اگر در سطح بازار بروند خیلی راحت می‌توانند تشخیص دهند؛ سیگار مارلبورو یا دیگر سیگارهای قاچاقِ فاقد هولوگرام و پیام بهداشتی هرچه هم اسناد مثبته بخواهند ارائه کنند امکان‌پذیر نیست و این اسناد مثبته اساسا قابل پذیرش نیست زیرا اگر قرار بود قانونی وارد شود باید پیام بهداشتی و هولوگرام داشته باشد و قطعا قبل از ورود به داخل کشور این دو فاکتور (پیام بهداشتی و هولوگرام) را باید درج کرده باشند.
وی گفت‌:هم اکنون بخش عمده‌ای از بازار دخانیات ما را مارلبورو به همراه یکی‌دو شرکت دیگر در اختیار دارند و جای تأسف است که آنها به راحتی و بدون اینکه عوارضی به دولت ایران بدهند، کالایشان را داخل کشور ما عرضه می‌کنند.
اجتهادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمان اموال تملیکی ، سیگارهای قاچاق را می‌فروشد؟ افزود:‌
نه خوشبختانه همیشه سیگار را امحا می‌کند.
مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی درباره وضع قاچاق دارو در  کشور هم گفت‌: هم اکنون ، قاچاق دارو به داخل کشور خیلی کم است اما به خارج از کشور جسته گریخته وجود دارد؛خوشبختانه با اراده‌ای که در وزارت بهداشت برای مبارزه با کالای قاچاق وجود دارد، خیلی جلوتر از حوزه صنعت و معدن هستیم.
وی گفت‌: وزارت بهداشت واقعا در بحث کنترل این کالاها جدی‌ است و بحث برچسب سلامت را خودش راه‌اندازی کرده و الان دارو کاملا تحت کنترل‌شان است.
اجتهادی افزود‌: اکنون دارویی که به صورت قاچاق وارد کشور شده باشد به راحتی قابل شناسایی است.
وی ادامه داد :‌ سایر کالاهای سلامت‌محور مانند لوازم آرایشی بهداشتی، مواد خوراکی و آشامیدنی در حال نصب برچسب است و از مبادی ورودی نصب می‌شود؛ بازرسان خودشان هم کاملا حضور دارند و اگر احیانا این برچسب‌ها هم تقلبی باشد خیلی راحت شناسایی می‌شود.
اجتهادی گفت‌: مشکلاتی که شبنم داشت این برچسب سلامت ندارد؛ شبنم خیلی راحت جعل می‌شد،‌اکنون  طرح کد شناسه و رهگیری کالا در دست بررسی است که کار فنی خیلی زیادی روی آن انجام شده است.