امروز

جمعه, ۲۲ آذر , ۱۳۹۸

  ساعت

۱۷:۰۲ بعد از ظهر

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان آخرین جزئیات از مرگ دلفینی سه متری در سواحل جاسک را تشریح کرد.

مجید وفادار دقایقی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس ضمن تائید تلف شدن یک دلفین در سواحل شرقی این استان، اظهار داشت: به دلیل آغاز فصل صید در آبها و سواحل دریای عمان، معمولا صیادان سنتی با هدف شناسایی مسیر گله‌های ماهی‌ اقدام به تعقیب و ردیابی حرکت دلفین‌ها در دریا می‌کنند که این امر سبب بروز سوانح و خطراتی برای خود دلفین‌ها نیز می‌شود.

وی با بیان اینکه هر ساله در این ماه‌ها تلفاتی برای این گونه‌های در معرض خطر در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان مشاهده می‌شود، اضافه کرد: طبق گزارش اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جاسک واقع در شرقی‌ترین بخش استان، طی روزهای گذشته برای دومین بار در سال جاری لاشه یک قطعه دلفین دیگر از نوع پوزه بطری با وزن تقریبی حدود ۲۰۰ و طول سه متر در ساحل روستای بیاهی واقع در ۱۶۰ کیلومتری مرکز شهرستان دیده شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با بیان اینکه این گونه‌ها در معرض انقراض هستند، اضافه کرد: متاسفانه به دلیل تردد بیش از معمول شناورها در این فصل که متاثر از زمان صید است دلفین‌ها جراحاتی برمی‌دارند که در اثر برخورد با شناورها و تورهای صیادی است.

شهرستان جاسک در ساحل شمالی دریای عمان و به نوعی در دهانه تنگه هرمز واقع شده است.

دلفین پوزه ‌بطری معمولی، شناخته شده‌ترین عضو خانواده دلفین‌سانان و از گونه دلفین‌هایی است که به وفور در آکواریوم‌های دنیا جهت عملیات نمایشی به کار گرفته می‌شود.

دلفین پوزه‌بطری معمولی بزرگ‌جثه‌ترین گونه‌ گروه دلفین‌های با پوزه منقار شکل است.

آن‌ها در آب‌های معتدل و گرمسیری زمین زندگی می‌کنند و تنها در قطب‌ها دیده نمی‌شوند.

همه دلفین‌های پوزه ‌بطری پیشتر با نام علمی (T. truncatus) خوانده می‌شدند که به تازگی به دو گونه با نام‌های (T. truncatus) و (T. aduncus) تقسیم شده‌اند.

با آنکه هر دوگونه در گذشته دلفین پوزه ‌بطری نامیده می‌شدند، پژوهشگران بسیاری برای این گونه دلفین پوزه‌ بطری معمولی را به کار می‌برند تا با دلفین پوزه ‌بطری گرمسیری اشتباه گرفته نشود.

به دلیل تفاوت‌های ژنتیکی فراوان در میان اعضای این گونه، تعدادی از دانشمندان بر این باورند که در میان خود دلفین‌های پوزه‌بطری معمولی نیز چندین زیرگونه وجود دارند.

این نوع دلفین از نقطه نظر پراکندگی در اکثر اقیانوس‌های جهان و خلیج فارس وجود دارد با وزنی در حدود ۲۵۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم طولی معادل ۲ تا ۴ متر و ردیف دندان‌هایی که در هر آرواره از ۲۲ تا ۲۶ دندان تشکیل شده.

این گونه تقریبا هر دو سال یک بار بچه‌دار می‌شود و دلفینی به طول یک متر و وزنی معادل ۳۷ کیلوگرم را به مدت یک سال با شیر مادر تغذیه می‌کند و طول عمری معادل ۲۶ تا ۳۰ سال دارد.

لینک خبر : https://hormozonline.ir/?p=1841
اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:

دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی