فقر جزیره هرمز همه را آزار می دهد

جزیره هرمز، یکی از مهمترین جزایر خلیج فارس سال ها است که با فقر دست و پنجه نرم می کند و با وجود پیگیری مسئولان مربوطه هنوز تغییری در وضع معیشتی مردم ایجاد نشده است.  هرمز، جزیره ای واقع در هشت کیلومتری شهر بندرعباس است که با دارا بودن کوه های رنگی در ۷۰ طیف […]

جزیره هرمز، یکی از مهمترین جزایر خلیج فارس سال ها است که با فقر دست و پنجه نرم می کند و با وجود پیگیری مسئولان مربوطه هنوز تغییری در وضع معیشتی مردم ایجاد نشده است.

 هرمز، جزیره ای واقع در هشت کیلومتری شهر بندرعباس است که با دارا بودن کوه های رنگی در ۷۰ طیف مختلف و وجود گنبدهای نمکی در آن، به نگین زمین شناسی معروف است و هرساله گردشگران زیادی را به خود می بیند و علاوه بر این، هرمز در یکی از شلوغ ترین آّبراه های جهان، یعنی تنگه هرمز واقع شده است.

روزانه ۱۷ میلیون بشکه نفت خام که معادل ۴۰ درصد از کل نفت خام جهان است از حوالی این جزیره عبور می کند و مردم هرمز در شرایطی ناظر حرکت کشتی های عظیم حامل بزرگترین ثروت جهان هستند که در فقر مطلق زندگی می کنند و نرخ بیکاری، وضعیت تغذیه و بهداشت مردم این منطقه شاهدی عینی بر این ادعا است.

علاوه بر اهمیت استراتژیک هرمز، این جزیره با دارا بودن پتانسیل های گردشگری و مکان های تاریخی بی نظیر می تواند به یکی از قطب های گردشگری تبدیل شود اما به علت نبود زیر ساخت های مناسب، مورد توجه سرمایه گذاران قرار نگرفته است؛ آب و خاک جزیره فرصت کشاورزی را نیز از مردم گرفته است و اوضاع معیشتی به قدری بحرانی است که حتی قشر تحصیل کرده جامعه را هم تهدید می کند.

با آغاز جنگ تحمیلی مردم هرمز در اعزام به جبهه های حق پیشگام بودند و در این راه ۳۷ شهید گرانقدر را تقدیم این اقلیم کردند و در حال حاضر که فقر در زندگی مردم این جزیره رخنه کرده است هیچ یاری رسانی ندارند و هیچ کسی را در کنار خود نمی بینند و این بیکاری روز افزون از جوانان هرمزی آنان را به سمت اعتیاد سوق داده است و پخش مواد مخدر به پررونق ترین کاسبی در هرمز تبدیل شده است.

در بهمن ماه سال جاری، وزیر کشور به همراه ۵۰ تن از مسئولان با هدف ارزیابی وضعیت جزیره و اعلام آن به رییس جمهوری، به هرمز سفر کرد، اما از این سفر نتیجه ای حاصل نشد و جای بس حیرت دارد که چگونه آن حجم از فقر به چشم وزیر نیامد تا برای آن چاره ای بیابد.

هرمز در سایه غفلت و بی تدبیری مسئولان در حال نابودی و تنها دارایی کنونی آن نسلی از بیکاران و معتادان است و این در حالی است که با تزریق سرمایه و فراهم ساختن زیر ساخت ها می توان رونق اقتصادی را به این جزیره بازگرداند.

تلاش های خبرنگار هرمز برای تماس با شهردار جزیره و اطلاع از طرح های عمرانی و زیرساختی، هرمز راه به جایی نبرد و شهردار با بهانه های مختلف از پاسخگویی سر باز زد.

وعده ایجاد اشتغال در جزیره محقق می شود

مهدی دری، امام جمعه هرمز در گفتگو با خبرنگار هرمز با اشاره به اینکه مسئولان از وضع جزیره آگاه هستند، اظهار کرد: فقر جزیره همه را آزار می دهد و همگی در حال تلاش برای بهبود این شرایط هستیم و تا پیش از این جزیره با داشتن بندر ترخیص وضع بهتری داشت اما با مهاجرت تجار، اقتصاد جزیره با مشکل رو به رو شد.

امام جمعه هرمز با تاکید بر اینکه فقر تنها به هرمز مجدود نمی شود، تصریح کرد: فقر در تمام نقاط استان، حتی در قشم با این حجم از درآمد نیز وجود دارد اما هرمز به علت موقعیت خاص و وجود شهدای ارزشمند از این جزیره بیش از سایر نقاط مورد توجه قرار گرفته است.

دری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص رفع محرومیت ها، عنوان کرد: مسئولان پیگیر فقر در هرمز هستند و برای آن برنامه های زیادی دارند.

وی خاطرنشان کرد: بنیان برکت با بررسی مشکلات جزیره و اختصاص بودجه به هرمز قصد ایجاد اشتغال را در این جا دارد و زمان زیادی تا تحقق این وعده باقی نمانده است.