عوامل رکود بازار قشم توسط تجار و مدیران مجتمع های تجاری مطرح شد

جلسه بررسی مشکلات جامعه بازرگانان قشم با هدف بررسی راه حل های خروج از رکود بازار با حضور مدیر کل گمرک قشم و سرپرست مدیریت بازرگانی و اصناف سازمان منطقه آزاد قشم و جمعی از بازرگانان و مدیران مجتمع های تجاری قشم در مرکز رشد برگزار شد. یکی از فعالین تجاری قشم در این جلسه […]

جلسه بررسی مشکلات جامعه بازرگانان قشم با هدف بررسی راه حل های خروج از رکود بازار با حضور مدیر کل گمرک قشم و سرپرست مدیریت بازرگانی و اصناف سازمان منطقه آزاد قشم و جمعی از بازرگانان و مدیران مجتمع های تجاری قشم در مرکز رشد برگزار شد.

یکی از فعالین تجاری قشم در این جلسه گفت : تجارت در شهرستان قشم از قدیم الایام مورد توجه بوده و گمرکات متعدد در جزیره وجود داشته است و این نکته که هدف همه مسافران به قشم اول بازار و خرید ارزان و بعد جاذبه های گردشگری است بر همگان واضح و مشخص است .

وی افزود : متاسفانه وضعیت کسب و کاسبی در قشم به دلایل مختلف دچار رکود شده است که می توان گفت این مشکلات داخلی باعث شده تا رکود در بازار در وضع نامناسبی قرار گیرد.

صالحی با طرح این سئوال که چرا در بندر تیاب میناب و بندر گناوه بوشهر که جزو مناطق آزاد نیستند و یا در مناطق آزاد کیش و چابهار این مشکلات وجود ندارد ، بیان داشت : رکود در بازار قشم حاصل سخت گیری در قوانین و مبادی خروجی کالاست که اگر در قوانین انعطاف داشته باشیم می توانیم از این جو نابسامان تجاری خارج شویم.

وی ادامه داد : مشکلات قانونی برخی از محدودیت ها را برای مسئولین به وجود آورده ولی باید چاره اندیشی کرد و با این شرایط بعضی وقتها احساس می کنیم که خدای ناکرده شاید برنامه ای برای قشم دیده شده و می خواهند قشم را از تجارت خارج کنند.

بازرگان قشمی با اشاره به سرمایه گذاری هایی که در عرصه تجارت قشم انجام شده ، عنوان کرد : مجتمع ها زیادی در قشم ساخته شده و سرمایه گذاری زیادی انجام شده و حتی از مناطق آزاد دیگر به جزیره قشم آمده اند که انتظار داشتند در قشم راحت تر در امر تجارت فعالیت داشته باشند اما اکنون با مشکلات فراوانی روبرو شده اند.

صالحی بیان داشت : انتظار ما از مسئولان این است که در بازارها حضور پیدا کنند و از نزدیک ببینند که کسبه ما دیگر حتی توان پرداخت حق شارژ خود را ندارند.

وی در ادامه به عنوان نماینده جامعه فعالین تجاری قشم مشکلات فرا روی کسبه و بازرگانان را این گونه تشریح کرد :

  • برخورد نامناسب ارزیابان گمرک با مسافران و بار مسافری که این باعث تبلیغ سو توسط مسافران شده است.
  • درخواست افزایش معافیت گمرکی از هشتاد دلاربرای رونق گرفتن خرید از بازار های قشم
  • کاهش تعرفه گمرکی کالای ورودی به قشم توسط منطقه آزاد
  • مشخص شدن محدوده منطقه آزاد و برخورد نیروی انتظامی با کسبه در حمل بار و انبار داری
  • کنترل و نظارت بر اجاره بهای مغازه ها در مجتمع های تجاری که باعث شده کاسبان مجبور شوند این هزینه ها را به قیمت اجناس اضافه کنند .
  • دوگانگی در قوانین و تعامل فی مابین که این موضوع باعث شده تا تاجر و شهروندان دچار مشکل شوند
  • بها دادن به بخش خصوصی و اجرای جشنواره ها قشم توسط مجتمع های تجاری و با نظارت منطقه آزاد
  • کنترل قیمت اجناس که متاسفانه در برخی از موارد موجب تضیع حقوق مسافران می شود.

یکی از تجار قشم نیز در این جلسه گفت : بارها این جلسات برگزار شده و مشکلات مطرح شده است اما تا کنون کسی به فکر رونق بازرها نبوده است و تا کنون هیچ سوبسیدی برای مسافران در نظر گرفته نشده است ، حتی کمبود سرویس بهداشتی در سطح شهر قابل مشاهده است و این در حالی است که در سایر مناطق آزاد به این مسئله توجه شده است و حتی سوخت شناورها توسط منطقه آزاد داده می شود ، جشنواره ها هم قرار قرار بود که از طریق شورای کسبه اداره شود اما تا کنون این اتفاق نیفتاده است.

مدیر مجتمع پردیس قشم گفت : با توجه به رکود بازار تا کنون نتوانسته ایم ۱۰ درصدشارژ مجتمع را دریافت کنیم و مسئولان باید توجه کنند کسب و کار در قشم باید در اولویت باشد و باید از توان تجار و بازرگانان در قشم استفاده شود.

یکی از تجار قشم با گلایه از برخورد نیروی انتظامی گفت : نیروی انتظامی با تجار و کسبه قشم و درگهان باید تعامل داشته باشد و با حسن ظن رفتار نماید ، اماکن به مجوز های گمرکی توجه نمی کند و این گونه برخوردها باعث می شود تا مسافرین به جای سفر به قشم به دیگر مناطق مسافرت کنند.

یکی از بازرگانان حاضر در جلسه هم بیان داشت : گمرکات در مناطقی که آزاد تجاری نیست باز شده اما در منطقه آزاد قشم سخت گیری زیادی انجام می شود و در مورد رفاه گردشگران اقدام مناسبی انجام نشده است.