ظریف «اشتباه» می کند، کریمی قدوسی بازخواست می شود!/ تکرار ماجرای فیش های حقوقی، این بار در حاشیه اعترافات ظریف

گروه سیاسی-رجانیوز: «گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدن گردن مسگری» این ضرب المثل حکایت این روزهای دولت یازدهم در مواجه با اعترافات محمد جواد ظریف است. اعترافی تاریخی که از اشتباهات قهرمان دیپلماسی دولت یازدهم خبر میدهد اما دست آخر کریمی قدوسی را به عنوان مقصر معرفی می کنند. به گزارش رجانیوز سیاست […]

گروه سیاسی-رجانیوز: «گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدن گردن مسگری» این ضرب المثل حکایت این روزهای دولت یازدهم در مواجه با اعترافات محمد جواد ظریف است. اعترافی تاریخی که از اشتباهات قهرمان دیپلماسی دولت یازدهم خبر میدهد اما دست آخر کریمی قدوسی را به عنوان مقصر معرفی می کنند.

به گزارش رجانیوز سیاست رسانه‌ای دولت یازدهم از ابتدای آغاز به فعالیت خود متمرکز بر هیاهو، جنجال ساز و به خصوص تکذیب واقعیات بنا گذاشته شده بود و در این زمینه مردم شاهد بودند که هر زمانی خبری منتشر می شد که به مذاق دولتمردان خوش نمی آمد ابتدا تلاش می شد تا با یک کلمه «قویا تکذیب» می کنیم همه اتفاقات را به نفع خود تعدیل کنند. با این وجود بعد از آشکار شدن حقایق نیز در عوض برخورد با مقصر اصلی، همه به دنبال برخورد با افشا کننده بودند. سیاستی که در آخرین نمونه در ماجرای «اعتراف ظریف» خود را نماین کرد.

 

 اتخاذ این سیاست رسانه ای از سوی تیم مشاورین دولت باعث شد که در اولین روزهایی که فیش های نجومی منتشر شده بود، مسئولان دولت سراسیمه همه آنها را منکر شوند اما بعد از مدتی ناچار شدند بر واقعیت «اعتراف» کنند، با این وجود نتیجه این اعتراف چیزی نبود جز این که رسانه های افشا کننده فساد در پرداخت حقوق‌ها مقصرمعرفی شوند و صاحبان فیش های نجومی نیز لقب «ذخیره نظام» دریافت کنند!

 

 

اما در ماجرای افشاگری کریمی‌قدوسی درباره اعترافات منتسب به ظریف، سیاست دولت همان بود. دقایقی بعد از انتشار این خبر از سوی کریمی قدوسی، رسانه‌های حامی دولت به دنبال آن بودند تا در تماس با اعضای کمیسیون امنیت ملی بویژه آن دسته از اعضایی که حامی دولت هستند، این اظهارات کریمی‌قدوسی را زیر سوال ببرند. قاسمی سخنگوی وزارت خارجه نیز سراسیمه به میدان امد و از اساس سخنان منتسب به ظریف را تکذیب کرد.

 

اما تنها اندکی پس از واکنش وزارت امور خارجه به انتشار اعترافات ظریف و تکذیبیه برخی از نمایندگان، اظهارات کریمی‌قدوسی توسط هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی تایید شد. اکبر رنجبرزاده، نماینده مردم اسدآباد و عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی از باز بینی نوار جلسه خبر داد و بهروز نعمتی نیز عنوان کرد که سخنان کریمی قدوسی را نمی توانم تکذیب کنم. این اظهارات آنقدر قابل تامل و تکان‌دهنده بود که در واقع می‌تواند به معنای یک فصل‌الخطاب درباره کلیت مذاکرات هسته‌ای و برجام تلقی شود.

 

با انتشار اسناد جلسه ظریف توسط کریمی قدوسی واقعیت روشن شده بود. ظریف بر «اشتباه» خود اعتراف کرده است. حالا زمان اجرایی شدن بخش دوم برنامه تیم رسانه‌ای دولت است. الان زمانی است که همانند فیش های نجومی منتشر کننده خبر مقصر اصلی معرفی شود. ظریف اشتباه کرده است، اما دولت به دنبال برخورد با کریمی قدوسی است.

 

درهمین راستا حسین قشقاوی معاون پارلمانی وزارت خارجه  نیز سریعا به میدان آمده و تلاش می کند پروژه مقصر جلوه دادن منتشر کننده واقعیت را تکمیل کند. قشقاوی در مصاحبه ای با خبرگزاری ایلنا از سپاه و وزارت اطلاعات درخواست کرده است که برای پایان دادن به ماجرای کریمی قدوسی وارد صحنه شوند!

 

از سوی دیگر فراکسیون امید یا همان شعبه حامیان دولت در مجلس این روزها نیز به دنبال برخورد با کریمی قدوسی هستند. آنها معتقدند مقصر اصلی در اشتباه ظریف کریمی قدوسی است. اردشیر نوریان یکی از این نمایندگان گفته است: «اعضای کمیسیون این هنجارشکنی را مغایر با اصول اخلاقی و مناسبات امنیتی دانسته».

 

نوریان از ورود هیئت نظارت بر این ماجرا نیز سخن می گوید: «نظر دوستان این است که بنا بر آیین‌نامه داخلی مجلس این موضوع توسط هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی شود و کمیسیون امنیت نیز از این هیات درخواست دارد که تکلیف قانونی خود را در این مورد عملی کند و در صورتی که هیات نظارت به این نتیجه رسید که اقدام آقای کریمی قدوسی خارج از حیطه وظایف نمایندگی بوده و برخورد قانونی با آن صورت گیرد».

 

با این وجود نکته ای که در این میان از نظر دولتمردان و حامیان دولت کنارگذاشته شده است نقش مقصر اصلی ماجرا است. در این ماجرا ظریف اشتباه کرده است و خود بر این اشتباه اقرار کرده است. اما هیچ کدام از نمایندگانی که ادعای دفاع از منافع ملی دارند به دنبال بررسی اشتباه ظریف نیستند. هیچ کدام به دنبال ارائه راهی برای جبران این اشتباه و دریافت خسارت از مجرم اصلی نیستند. همه آستین های خود را بالا زده اند تا کسی که شکست خوردن سیاست های ظریف را افشا کرده است مقصر نشان دهند و با او برخورد کنند. درست همان کاری که با افشا کننده فیش های نجومی صورت گرفته بود. در آن مقطع نیز یکی از کارمندان بیمه مرکزی در دایره حقوق را اخراج شد تا نشان دهند دولت بیش از آن که به فکر منافع ملی باشد، بیشتر به دنبال صیانت از منافع دولت است.برای دولت فرقی ندارد که در حوزه فیش های حقوقی دست به افشا زده باشید یا در باره اشتباهات قهرمان دیپلماسی، نتیجه همان است گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدن گردن مسگری!