مردم و مسئولین شهرستان قشم در طومارهایی جداگانه خطاب به مسئولین کشور، خواستار جلوگیری از روند انتقال دانشکده پزشکی قشم به بندرعباس شدند. به گزارش ایسنا، منطقه خلیجفارس از قشم، دریکی از این طومارها که به امضای مردم قشم رسیده آمده است : “ریاست محترم و معزز هیئت مؤسس و هیئت امناء دانشگاه […]
مردم و مسئولین شهرستان قشم در طومارهایی جداگانه خطاب به مسئولین کشور، خواستار جلوگیری از روند انتقال دانشکده پزشکی قشم به بندرعباس شدند.
به گزارش ایسنا، منطقه خلیجفارس از قشم، دریکی از این طومارها که به امضای مردم قشم رسیده آمده است :
“ریاست محترم و معزز هیئت مؤسس و هیئت امناء دانشگاه آزاد اسلامی
با سلام و احترام
قبل از هر چیز مراتب قدردانی فراوان خویش و مردم شریف این خطه از میهن اسلامی را از مساعی مؤثر، مفید و ماندگار جنابعالی و سایر مدیران سابق و اسبق دانشگاه آزاد اسلامی بهپاس توسعه کمی و کیفی مراکز دانشگاهی که افزایش سطح دسترسی متقاضیان شهروندان و پیشگیری از خروج بخشی از استعدادها و ارز از میهن اسلامی را در پی داشته سپاسگزاریم، بهویژه اهتمامی که در تأسیس و حفظ دانشکده پزشکی واحد بینالملل قشم که موافقت اصولی آن در سال ۱۳۸۷ با پیگیریهای مجدانه رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم اخذ و در بهمنماه ۸۸ ، اولین دانشجویان پزشکی را جذب نمود اعلام میداریم.
این واحد که اینک ده سال متوالی از جذب و تربیت دانشجو توسط آن میگذرد در حال حاضر دارای ۲۳۷ نفر دانشجو ( ۱۳۲ دختر و ۱۰۵ نفر پسر ) بوده که متأسفانه در حال واگذاری و انتقال به بندرعباس است. این در حالی است که ازنظر قاطبه سکنه شریف جزیره قشم و نمایندگانشان در شوراهای اسلامی شهر و روستا، تداوم پذیرش دانشجو و تربیت پزشک در این واحد در جزیره قشم که هماکنون دارای ۱۴ نفر هیئتعلمی در بخش بالینی، ۱۲ نفر کارکنان اداری، آموزشی و پژوهشی و ۴۲ استاد حقالتدریس است، و ۱۸ نفر فارغالتحصیل داشته و یکی از فارغالتحصیلان این مرکز در آزمون دستیاری تخصصی در رشته رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفتهشدهاند مفید و واجد منافع مناسبی برای مردم جزیره قشم در ابعاد مختلف مستقیم و غیرمستقیم بوده که شرح جزئیات آن از حوصله این نامه خارج و در جای خود قابل تبیین خواهد بود. وجود تداوم پذیرش دانشجو در رشته پزشکی و تربیت پزشک در این واحد در جزیره قشم که اینک پس از قریب به یک دهه تثبیت گردیده است، میتواند با تکمیل زیرساختهای مکمل ِآن، تداومبخش شکلگیری بستری برای تبدیلشدن به یکقطب مناسب برای فعالیتهای مختلف در حوزه درمان و خدمات وابسته به آن در خدمت به مردم و افزایش رونق این جزیره که در عین منطقه آزاد بودن از محرومیتهای زیادی نیز در رنج است فراهم آورد.
ازجمله پیشبینی سهمیه و تسهیل تحصیل بومیان مستعد در این واحد دانشگاهی و تأمین بخشی از کادر تخصصی موردنیاز جزیره و نیز بسترسازی برای حضور اساتید متخصصین به نام و حاذق در قالب یک بیمارستان آموزشی در جزیره مزیتی چشمپوشی ناپذیر برای حل و عقد بخشی از مشکلات مزمن حوزه بهداشت و درمان در شهرستان قشم است. مزایای واقعشدن در یک منطقه آزاد ازجمله معافیتهای گمرکی در تأمین تجهیزات و ملزومات آموزشی و تشخیصی و درمانی برای دانشکده و بیمارستان آموزشی وابسته به آن نیز ازجمله مزایایی است که تداوم و ابقاء این رشته مهم و موردنیاز دانشگاهی در جزیره قشم را از چشمانداز توسعه آن محروم نمینماید. کمک به تحقق عدالت آموزشی در ابعاد مختلف و نه صرفاً پذیرش دانشجو را نیز میتوان به این مزایا افزود. بنابراین خواهشمندیم با در نظر داشت جمیع ادله و مزایا و در راستای پیشگیری از تضییع حقوق عمومی سکنه و انبوه مزایای مستقیم و غیرمستقیمی که با خروج این رشته از جزیره قشم از میان خواهد رفت، در راستای احترام به نظر بیش از ۱۲۰ هزار نفر از سکنه شریف جزیره قشم و نمایندگان قانونی آنها در شوراهای اسلامی شهر و روستا دستور فرمایند ضمن توقف اقدامات معطوف به انتقال این رشته به بندرعباس، پذیرش دانشجو و تربیت پزشک در این واحد در جزیره قشم همچنان ادامه یابد.
بدینوسیله؛ مجموعه مسئولین ارشد شهرستان (مدیرعامل محترم سازمان منطقه آزاد قشم، فرماندار محترم شهرستان قشم، امامان جمعه معزز شیعه و اهل سنت قشم و کلیه شوراهای اسلامی محترم شهر و روستاهای شهرستان قشم آمادگی حداکثری خویش را جهت هر نوع حمایت، همکاری و همراهی با دانشکده پزشکی واحد بینالملل قشم اعلام مینمایند.”
همچنین شوراهای اسلامی قشم در نامهای جداگانه خطاب به مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، پیگیری در خصوص جلوگیری از این انتقال را از این مقام عالی دولت در شهرستان خواستار شدند. در این نامه آمده است :
“مدیرعامل و رئیس محترم هیئتمدیره سازمان منطقه آزاد قشم
قبل از هر چیز مراتب قدردانی فراوان خویش و مردم شریف این خطه از میهن اسلامی را از مساعی مؤثر، مفید و ماندگار جنابعالی و سایر مدیران محترم زیرمجموعه جهت توسعه، آبادانی و پیشرفت این خطه از میهن اسلامیمان اعلام میدار
یم، همانگونه که مستحضرید دانشکده پزشکی واحد بینالملل قشم که موافقت اصولی آن در سال ۱۳۸۷ با پیگیریهای مجدانه رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم اخذ و در بهمنماه ۸۸ ، اولین دانشجویان پزشکی را جذب نمود است هماینک این واحد که اینک ده سال متوالی از جذب و تربیت دانشجو توسط آن میگذرد در حال حاضر دارای ۲۳۷ نفر دانشجو ( ۱۳۲ دختر و ۱۰۵ نفر پسر ) بوده که متأسفانه در حال واگذاری و انتقال به بندرعباس است. این در حالی است که ازنظر قاطبه سکنه شریف جزیره قشم و نمایندگانشان در شوراهای اسلامی شهر و روستا، تداوم پذیرش دانشجو و تربیت پزشک در این واحد در جزیره قشم که هماکنون دارای ۱۴ نفر هیئتعلمی در بخش بالینی، ۱۲ نفر کارکنان اداری، آموزشی و پژوهشی و ۴۲ استاد حقالتدریس است، و ۱۸ نفر فارغالتحصیل داشته و یکی از فارغالتحصیلان این مرکز در آزمون دستیاری تخصصی در رشته رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفتهشدهاند مفید و واجد منافع مناسبی برای مردم جزیره قشم در ابعاد مختلف مستقیم و غیرمستقیم بوده که شرح جزئیات آن از حوصله این نامه خارج و در جای خود قابل تبیین خواهد بود.
وجود تداوم پذیرش دانشجو در رشته پزشکی و تربیت پزشک در این واحد در جزیره قشم که اینک پس از قریب به یک دهه تثبیت گردیده است، میتواند با تکمیل زیرساختهای مکمل ِآن، تداومبخش شکلگیری بستری برای تبدیلشدن به یکقطب مناسب برای فعالیتهای مختلف در حوزه درمان و خدمات وابسته به آن در خدمت به مردم و افزایش رونق این جزیره که در عین منطقه آزاد بودن از محرومیتهایی نیز در رنج است فراهم آورد. ازجمله پیشبینی سهمیه و تسهیل تحصیل بومیان مستعد در این واحد دانشگاهی و تأمین بخشی از کادر تخصصی موردنیاز جزیره و نیز بسترسازی برای حضور اساتید متخصصین به نام و حاذق در قالب یک بیمارستان آموزشی در جزیره مزیتی چشمپوشی ناپذیر برای حل و عقد بخشی از مشکلات مزمن حوزه بهداشت و درمان در شهرستان قشم است. مزایای واقعشدن در یک منطقه آزاد ازجمله معافیتهای گمرکی در تأمین تجهیزات و ملزومات آموزشی و تشخیصی و درمانی برای دانشکده و بیمارستان آموزشی وابسته به آن نیز ازجمله مزایایی است که تداوم و ابقاء این رشته مهم و موردنیاز دانشگاهی در جزیره قشم را از چشمانداز توسعه آن محروم نمینماید. کمک به تحقق عدالت آموزشی در ابعاد مختلف و نه صرفاً پذیرش دانشجو را نیز میتوان به این مزایا افزود. بنابراین خواهشمندیم با در نظر داشت جمیع ادله و مزایا و در راستای پیشگیری از تضییع حقوق عمومی سکنه و انبوه مزایای مستقیم و غیرمستقیمی که با خروج این رشته از جزیره قشم از میان خواهد رفت، در راستای احترام به نظر بیش از ۱۲۰ هزار نفر از سکنه شریف جزیره قشم و نمایندگان قانونی آنها در شوراهای اسلامی شهر و روستا، خواهشمند است مکاتبات و پیگیریهای لازم با جناب آقای دکتر ولایتی رئیس محترم و معزز هیئت مؤسس و هیئت امناء دانشگاه آزاد اسلامی، جناب آقای دکتر فرهاد رهبر رئیس محترم دانشگاه آزاد و جناب آقای دکتر نفر معاون محترم علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی جهت توقف اقدامات معطوف به انتقال این رشته به بندرعباس و تداوم پذیرش دانشجو و تربیت پزشک در این واحد در جزیره قشم به عمل آید.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که کمبود پزشک و متخصص، وضعیت بهداشتی جزیره را بهرغم داشتن فضاهای مناسب درمانی در سطح پایینتری نگهداشته و نارضایتیها همچنان از این کمبودها وجود دارد و وجود چنین دانشگاههایی میتواند حداقل پزشکان را در دورههای طرح در قشم ماندگار کند و برخی از آنان نیز با انگیزش بعدها در جزیره ماندگار شد و به مدم خدمترسانی کنند.
شهرستان قشم در جنوب بندرعباس با ۱۱۷ هزار نفر جمعیت، بهرغم توسعه اقتصادی و تجاری- صنعتی، همچنان برای رسیدن به توسعه بهداشتی مطلوب، فاصله زیادی دارد و شاخصهای مختلف ابتلا به بیماریهای گوناگون، اعزام به سایر شهرستانها برای درمان، نارضایتیها در حیطه بهداشت و درمان را افزایش داده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ