تنها بیمارستان قشم که این روزها با چالش های فراوان بازهم صدای مردم این جزیره را بیرون آورده است نیازمند یک شوک اساسی است تا از کما خارج شود و بتواند به مردم خدمات دهی مناسب کند . سالها زمان برد تا مردم محروم ، صبور و دریادل جزیره قشم موفق به دیدن بیمارستانی شدند […]
تنها بیمارستان قشم که این روزها با چالش های فراوان بازهم صدای مردم این جزیره را بیرون آورده است نیازمند یک شوک اساسی است تا از کما خارج شود و بتواند به مردم خدمات دهی مناسب کند .
سالها زمان برد تا مردم محروم ، صبور و دریادل جزیره قشم موفق به دیدن بیمارستانی شدند که مدت ها انتظارش را می کشیدند و این امید در دلشان زنده شد که دیگر مجبور نیستند برای انجام امور درمانی آواره شهرهای همجوار و یا استانهای دیگر شوند ، بیمارستان جدید افتتاح شد تا آرزوی دیرینه مردم این جزیره برآورده کند ، آرزویی که سالها با داغ هایی که بر پیکرشان نهاده است آنها را رنجوده خاطر کرده است اما این بیمارستان با نقش و نگار و بنای زیبا نتوانست غبار محرومیت بهداشت و درمان را از چهره مرده این جزیره بردارد و همچنان این مشکل آنها را آزار می دهد .
بیمارستان ۱۴۰ تختخوابی پیامبر اعظم(ص) قشم به عنوان نخستین و مجهزترین بیمارستان این جزیره، با حضور رییس جمهوری افتتاح شد تا بساط رنج بیماری در این جزیره برچیده شود و قشموندان برای درمان فرسنگها راه طی نکنند اما این روزها این بیمارستان دچار بیماری شدید شده است که با نسخه های مسولین قشم درمان نمی شود .
از آنجا که همه مسولان عملکرد دولت یازدهم و وزیر بهداشت در حوزه سلامت و بهداشت جامعه مثبت عنوان می کنند اما این مهم در شهرستان قشم نه تنها رضایت بخش نیست و دردی از مردم را دوا نکرده است بلکه به درد های آنها نیز افزوده است .
وجود بیمارستان با ۱۴۰ تخت فعال امیدی بود که در دل مردم جزیره قشم در دولت تدبیر و امید نقش بست اما تکمیل نبودن کادر تخصصی، پاسخگوی نیاز جمعیت جزیره نیست و مردم بیش از پیش از این کمبودها گلایه دارند .
بیمارستان پیامبراعظم (ص) در طی سالیان گذشته با فراز و نشیبهای بسیاری مواجه بوده است اما این فراز و نشیب ها امروز به حدی رسیده است که بیماران برای درمان مواردی عادی مانند سرماخوردگی باید ساعت ها منتظر بمانند تا پزشک آنها را مداوا کند .
کمبود پزشک یکی از مشکلاتی جدی است که این بیمارستان را حسابی به چالش کشیده است به طوری که یک پزشک عمومی دربخش اتفاقات و هم در اورژانس فعالیت می کنند ، حاصل کمبود پزشک این می شود که مردم ساعت ها باید پشت درب اتاق آقای دکتر بنشینند . کمبود نیرو در اتاق تزریقات یکی دیگر از مواردی است گلایه بیماران را بهمراه داشته است .
متاسفانه بیمارستان در مکانی فرعی قرار دارد که دسترسی به آن را برای بیماران مشکل می سازد و سربالایی های شدید نیز امکان پیاده روی را بخصوص برای بیماران با سنین بالا سلب می کند و ناگزیر مردم محروم و کم درآمد شهرمان مجبور به تحمل هزینه های آژانس و یا تاکسی دربست می شوند .
در این میان دعوای شبکه بهداشت و درمان و سازمان منطقه آزاد هم قابل تحلیل است ، شبکه بهداشت و درمان توسط ریاست بیمارستان اقدام به جذب چندین نیرو کرده است بدون اینکه با سازمان منطقه آزاد قراردادی امضا کند به این نیروها گفته اند که حقوق شما را سازمان منطقه آزاد میدهد اما سوالی که در ذهن همگی می گنجد این است که سازمان منطقه آزاد چه دخلی به حوزه بهداشت ودرمان دارد ؟
بایک نگاه ساده به راحتی خواهد فهمید که شبکه بهداشت و درمان در شهرستان قشم می خواهد از آب گل آلود ماهی بگیرد و تا می تواند توپ را در زمین سازمان منطقه آزاد بیاندازد . البته ناگفته نماند حمایت ازحوزه بهداشت و درمان یکی از برنامه های سازمان منطقه آزاد در این چند ساله بوده است اما نیرویی که برای بیمارستان کار می کند نباید انتظار داشت که این سازمان منطقه آزاد حقوق و مزایای آن را پرداخت کند .
این در حالی است که چند روز پیش تعداد ١٧ نفر از نیروهای قرار دادى بیمارستان قشم در اعتراض به عدم دریافت هفت ماه حقوق از بیمارستان اعتصاب کرده اند و همین امرباعث شده خدمات رسانی درمانگاه بیمارستان پیامبراعظم ص قشم به شهروندان مختل شود اما این افراد با وعده ها به سرکار خود بازگشتند اما هنوز حقوق و مزایای آنها پرداخت نشده است .
بیمارستان پیامبراعظم (ص) قشم مانند بیماران کلیوی است که غربال شده در معرض خطرهستند این بیمارستان نیازمند پشتیبانی بیشتر از سوی مسولان شهرستانی ،کشوری و وزارت بهداشت می باشد .
در پایان اگر قرار باشد به نکات مثبت اشاره شوداول باید از پرسنل خوش اخلاق محجوب و زحمتکش این بیمارستان بخصوص در بخش پر تردد و پر تشنج اورژانس تشکر کرد که گاها بگوش می رسد پرسنل این مجموعه برای دریافت کارانه و حقوق خود نیز با مشکلات زیادی رو به رو هستند .
Δ