امروز

یکشنبه, ۲۵ آذر , ۱۳۹۷

  ساعت

۰۰:۴۸ قبل از ظهر

 تب مدرینته شدن در جامعه باعث شده تا گوشه و کنار شهر رستوران های مدرن با انواع غذاهای خارجی و فست فودها خودنمایی کنند و پشت پا به غذاهای اصیل و مفید بومی و محلی بزنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛باب شدن مصرف فست فود و غذاهای آماده در جامعه باعث کمرنگ شدن گرایش به غذاهای محلی و سنتی گمرنگ شده این در حالی است که عوارض سوء آن به کرات گوشزد شده اما توجه چندانی را در پی نداشته و در مقابل آن شاهد رشد روزافزون و قارچ گونه در استان هرمزگان هستیم.

در سال های اخیر مصرف بالای فست فود در هرمزگان این استان جنوبی را رتبه دار مصرف غذای آماده درکشور داشته که واکنش های بسیاری را از سوی مقامات و مسئولان حوزه بهداشت در پی داشته است.

مردم هرمزگان که تا دهه های قبل سفره های خود را با غذاهای دریایی و ماهی و میگو زینت می بخشیدند اکنون در همهه زندگی صنعتی و زرق و برق مدگرایی به خوراکی هایی که هیچ سنخیتی با فرهنگ بومی جنوب ندارد گرایش پیدا کرده اند.

سوسیس ، کالباس و سایرفراورده های گوشتی صنعتی که مواد مضره و افزودنی های غیرمجاز مهم ترین بخش تولیدی آن را شامل می شوند با قدرت و شدت هم چه تمام در حال عرض اندام می باشند که در این ماراتن نابرابر غذاهای سنتی توان رویارویی با غول های صنعتی را ندارند.

تغییر سبک زندگی در هرمزگان را می توان دستاورد رشد روزافزون واحدهای صنعتی و مراکز تولیدی دانست که حجم بالایی از ترددها و تقاضاها برای استفاده از خوراکی های فوری و دم دستی مردم را به مصرف فست فودها سوق داده است.

تب مدرینته شدن در جامعه باعث شده تا گوشه و کنار شهر رستوران های مدرن و شیکی که انواع غذاهای خارجی و فست فودها را به مردم ارائه می دهند خودنمایی کنند و در کنار خود پشت پا به غذاهای اصیل و مفید بومی و محلی بزنند و جایی برای خودنمایی غذاهای سنتی نگذارند.

تا چندی پیش مهم ترین و به نام ترین اغذیه فروشی های بندرعباس ها را واحدهای عرضه غذای دریایی و خوراکی های محلی تشکیل می دادند که اکنون در همهمه فست فودهای شیک و مدرن رغبتی برای مصرف غذاهای دریایی و فرهنگ غنی این منطقه وجود دارد.

با توجه به محتوای این غذاها که نمک، روغن و انواع افزودنی های مجاز و غیرمجاز شاکله اصلی آن هستند در بروز بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون، کاهش سطح حافظه ها و یادگیری تاثیر دارند .

در بازارگرمی فست فودهای تهرانی و لاکچری نما برخی از این مراکز به جای استفاده از موادی چون سوسیس و کالباس، از مواد سالم تری در تهیه آن‌ها بهره می گیرند همچنین برخی اماکن شهر انواع خوراکی های بومی مانند فلافل، سمبوسه، پکاره و نان های سنتی عرضه می کنند که بسیاری از شهروندان طعم لذیذ آن را به خوراک های غیرسالم ترجیح می دهند.

ازدحام گرایش به غذاهای سنتی آماده  و فست فودها این حقیقت را تداعی می کند که در دنیای مدرن و صنعتی چاره ای جز مصرف غذاهای آماده و فست فودها نیست لذا مردم باید با مدیریت مصرف از بروز عوارض آن ها جلوگیری کنیم یا از مضرات آن بکاهیم.

لینک خبر : https://hormozonline.ir/?p=25960
اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:

دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی