به دنبال جان باختن یک قصاب بندرعباسی با علائم بیماری ویروسی تب کریمه کنگو تمام مراکز درمانی و ۱۷بیمارستان استان هرمزگان به حالت آماده باش درآمدند. تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تبدار حاد از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که از طریق تماس مستقیم با کنههای آلوده،تماس مستقیم با […]
به دنبال جان باختن یک قصاب بندرعباسی با علائم بیماری ویروسی تب کریمه کنگو تمام مراکز درمانی و ۱۷بیمارستان استان هرمزگان به حالت آماده باش درآمدند.
تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تبدار حاد از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که از طریق تماس مستقیم با کنههای آلوده،تماس مستقیم با ترشحات و یا خون دام بیمار، استفاده از فرآوردههای خام دامی حاصل از دام بیمار یا پاستوریزه نشده و تماس با انسان بیمار و ترشحات و خون انسان بیمار از جمله راههای انتقال این بیماری به انسان است.
تب کریمه کنگو بیش از ۱۵ سال است که در استان هرمزگان وجود دارد و از بیماری های بومی و اپیدمی استان می باشد و تا پیش از این با عنوات تب خونریزی دهنده شناخته شده که سالانه ۱۵ الی ۲۰ نفر در استان بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند .
بیماری تب کریمه در فصول گرم سال و از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (همزمان رشد و تکثیر کنهها) شیوع پیدا میکند که سبب ایجاد همهگیریهای ناگهانی می شود از این رو در روزهای اخیر خبر فوت قصاب بندرعباسی بر اثر این بیماری سرخط خبرهای استان را شامل شده است.
براساس اظهارات مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان قصاب بندرعباسی با علایمی شبیه بیماری تب کریمه کنگو به بیمارستان مراجعه و چند روز بستری و تحت درمان قرار می گیرد که در نهایت فرد بیمار جان خود را از دست می دهد.
نوروزیان بیان داشت: نوع شغل و علایمی که بیمار در زمان مراجعه به بیمارستان داشته ، حاکی از بیماری تب کریمه کنگو می باشد اما تا مشخص نشدن نتیجه نهایی آزمایش، نمی توان به طور قطعی آن را تایید کرد. وی با بیان اینکه قصابها ، چوپانها ، دامپزشکان ، پزشکان و پرستاران بیشترین جامعه در معرض خطر بیماری تب کریمه کنگو می باشند تصریح کرد:تمام مراکز بهداشتی و درمانی و ۱۷ بیمارستان استان هرمزگان آماده مقابله با بیماری تب کریمه کنگو است.
محمد جانباز، مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: مردم با خیال راحت گوشتهای ممهور به مهر دامپزشکی را استفاده کنند، بااینحال خرید از گوشتفروشیهای غیرمجاز ۶۰۰ دستگاه ممنوع است.
وی با اشاره به درباره فوت مشکوک یک قصاب بندرعباسی به دلیل ابتلا به تب کنگو افزود: اگر فرد بر اثر این بیماری هم جانباخته باشد دلیل آن رعایت نکردن نکات بهداشتی فردی حین کار است.
جانباز تاکید کرد:شهروندان گوشت دام را قبل از مصرف، برای پیشگیری از انتقال به بیماری تب کنگو به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند. وی بیان داشت: همچنین مردم هرمزگان دام های نذری خود را از کشتارگاه های مجاز که مورد نظارت اداره کل دامپزشکی استان است، خریداری کنند و درهنگام ذبح دام از دستکش، ماسک و چکمه استفاده کنند.
با توجه به شیوع این بیماری مهلک در ایتان توصیه می شود افرادی که با دام های آلوده یا ترشحات فرد بیمار در ارتباط هستند با هوشیاری اقدامات پیشگیرانه انجام دهند تا مانع از گسترش بیماری و تلفات جانی شوند.
چنانچه گوشت دام آلوده به صورت تازه و بدون نگهداری به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال استفاده شود، امکان آلودگی انسان وجود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ